Akcija PRIPADAM

P R I P A D A Mlogo (1)

Pravo da budem ono  što jesam i da se time ponosim!

Radost druženja bez obzira na razlike!

Iskrenost osećanja!

Prihvatanje bez procenjivanja i osuđivanja!

Avantura otkrivanja lepote u drugim i drugačijim ljudima!

Deljenje sa drugima!

Alternativa koja svima donosi zadovoljstvo!

Moj izbor!


CIP – Centar za interaktivnu pedagogiju u okviru Kampanje “Promena počinje u meni” poziva zainteresovane, male i velike: decu, roditelje, vaspitače/ice, učitelje/ice, aktiviste/aktivistkinje, kao i nevladine organizacije i vaspitno-obrazovne ustanove da učestvuju u akciji PRIPADAM.

Cilj nam je da pokažemo da se može kad se hoće, tj. da oko nas postoje mesta na kojima se svako dete oseća dobrodošlo, voljeno i prihvaćeno bez obzira na poreklo, društveni status, sposobnosti koje ima, jezik i boju kože ili zdravstveno stanje; da su te tačke sreće svuda oko nas: u vrtićima, školama, prodavnicama, parku, na ulici i igralištu. I da su mnogo važne, jer kao što je napisao naš  poznati  književnik  Meša Selimović  “Bez te tačke, za koju si vezan, ne bi volio ni drugi svijet, ne bi imao kud da odeš, jer ne bi bio nigdje.”

Zato Vas pozivamo da sa fotoaparatom ili telefonom krenete u otkrivanje tih tačaka, da ih fotografišete i pošaljete na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , sa naznakom „Za akciju PRIPADAM“. Pokažite slikom kako inkluzija, uvažavanje različitosti i jednaka prava za svako dete izgledaju u svakodnevnim aktivnostima, kako ih sprovode deca, odrasli,  ustanove, profesionalaci i celokupna zajednica.

Uz fotografiju priložite i kratak opis situacije sa fotografije, osnovne kontakt podatke autora (ime, prezime, ustanova, vrtićka grupa, razred, e-mail, telefon), kao i odobrenje da se fotografija po potrebi koristi u budućnosti.

Svako ko pošalje fotografiju sa adekvatnim sadržajem postaće deo naše male internet zajednice koja će se angažovati na zagovaranju stvaranja inkluzivnog i fer okruženja za svu našu decu.

Akcija traje od 20. februara (Svetski dan socijalne pravde) do 07. marta 2013. godine.  Poslate fotografije će biti objavljene na sajtu i Facebook profilu CIP Centra.

Molimo Vas da fotografije pošaljete u elektronskoj formi (JPG, GIF, BMP, PNG i dr).

Ovom prilikom Vas pozivamo i da posetite sajt www.dobreprice.com, sa napomenom "Pričajmo dobre priče". Podelite sa nama Vašu dobru priču, bilo da ste je zamislili ili doživeli.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 011 3223-909 ili nam pisati na e-mail.