Život bez granica

Život bez granica“ je nacionalni projekat studentske organizacije AIESEC Srbija koji se ove godine organizuje po drugi put. Projekat, koji se bavi tolerancijom i aktivizmom mladih, biće realizovan od strane osam lokalnih kancelarija AIESEC-a i to u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Valjevu, u periodu od početka jula do sredine avgusta. Namenjen je srednjoškolcima koji će u dva kruga slušati edukacije o toleranciji i aktivizmu, a nakon toga će zajedno sa internacionalnim studentima i članovima AIESEC-a, organizovati aktivnosti na pomenute teme.

Projekat će se realizovati iz dva dela. Prvi deo projekta obuhvatiće 400 delegata iz cele Srbije koji će prisustvovti edukacijama na temu tolerancije i međuljudskih odnosa, koje će držati strain studenti. Svaki od stranih studenta vodiće tim delegata iz Srbije i zajedno sa njima osmišljavati akcije na temu tolerancije, koje će zatim sprovesti u svom okruženju.

Drugi deo projekta obuhvatiće novih 400 delegata koji će se baviti temama društvenog okruženja i aktivizma mladih. Oni će imati priliku da rade u internacionalnom okruženju i suoče se sa različitim perspektivama. Nakon edukacija o aktivnom učešću u promenama koje žele da vide u društvu, delegati će biti raspoređeni u timove i kao i prva grupa, radiće na osmišljavanju i realizaciji akcija na pomenute teme.

Više informacija možete saznati preko facebook grupe www.facebook.com/groups/zivotbezgranica/

A za učešće na projektu možete se prijaviti na www.podio.com/webforms/4264535/333732