Treće mesto na državnom prvenstvu istraživačkih radova

Jovan Krstić, učenik drugog razreda škole ETŠ "Nikola Tesla" na smeru tehničar mehatronike, 26. aprila. 2014. godine je učestvovao na prestiznom takmičenju ICYSH - Državno prvenstvo istraživačkih radova učenika srednjih škola. Takmičenje je održano na univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u organizaciji Regionalnog centra za talente Beograd II, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Srpske akademije inovacionih nauka - SAIN Academy Više o samom takmičenju može se naći na sajtu ICYS.

 

 

 

 

icys

Pored testiranja znanja iz određene oblasti, učenici su prezentovali i svoje naučne radove gde je od najvećeg značaje bio njihov lični dobrinos, odnosno istraživanja i primenjene inovacije na odabranu temu. Tom prilikom, Jovanov rad "Web Home Controller" je osvojio treću nagradu. Jovanov lični uspeh se može smatrati još značajnijim jer se takmičio u konkurenciji gimnazijalaca, kao i učenika specijalnih odeljenja za nadarene učenike. Ovo još jednom potvrđuje činjenicu da srednje tehničke škole i dalje mogu, rame uz rame sa gimnazijama, da pruže učenicima dovoljno predznanja i širine za odabir budućih studija.

Jovan se takođe plasirao za Republičko takmičenje talentovanih učenika koje će se održati u Kragujevcu 06. juna ove godine.