TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU ĐAČKU PREDUZETNIČKU IDEJU

U okviru Programa za socio-ekonomski razvoj Južne Srbije „TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG“ realizovan je set od 6 radionica o đačkom preduzetništvu u martu 2018.godine u Trening centru za preduzetništvo i klastere Kuće klastera, uz podršku MECENE radionica FAKULTETA ZA EKONOMIJU, FINANSIJE I ADMINISTRACIJU FEFA iz Beograda.

Radionicu je pohađalo 17 učenika završnih razreda srednjih škola sa područja Grada Niša: Gimnazija Bora Stanković i ETŠ Nikola Tesla. Vodeći predavač bila je dr Danka Milojković, međunarodni trener i mentor u oblasti preduzetničkog razvoja i klastera. Mentoring program u trajanju od 3 časa po učeniku obaljen je uz podršku privrednika i nastavnika preduzetničkih sekcija.

Rezultat programa preduzetničkog razvoja učenika je uočavanje poslovne ideje i njena razrada po metodologiji pripreme poslovnog plana, u skladu sa metodologijom preduzetničkog i start up razvoja dansko-srpske Kuće klastera.

Učenici su napravili timove i u timskom duhu pristupili razradi svoje poslovne ideje. 8 timova takmičiće se na finalnoj prezentaciji u sredu 11.aprila 2018.godine od 19.30h u prostorijama Galerije u sedištu Kuće klastera, ul. Generala Milojka Lešjanina 52. Komisija za ocenu poslovnih ideja sastojaće se od predstavnika javnog, obrazovnoh i poslovnog sektora. Pored glasanja komisije, glasaće i publika, učenici, njihovi roditelji, prijatelji i poslovni ljudi koji će se odazvati ozivu Kuće klastera da prisustvuju finalnoj prezentaciji i u formi MECENE podrže dalje održavanje ovog programa podsticanja preduzetničkog razmišljanja mladih.

Učešće je moguće prijaviti na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , prednost imaju članovi Kuće klastera.

Dodela nagrade i sertifikata učenicima biće realizovana u Nišavskom upravnom okrugu u četvrtak 12.4. 2018.godine od 11h. Sertifikate će uručiti Načelnica Upravnog okruga gospođa Dragana Sotirovski, a nagradu na najbolju poslovnu ideju Direktorka Instituta za karijeru FEFA Fakulteta Docent dr Branka Drašković. Nagrada je poklon Kuće klastera projektu omladinskog preduzetništva.