Aktuelnosti

FUDBALERI ETŠ"Nikola Tesla" na republičkom takmičenju 29.04.2015.

U sredu 29.04. fudbalska ekipa ETŠ "Nikola Tesla" bila je pobednik okružnog takmičenja održanog u Niškoj Banji, Osvajanjem prvog mesta, stekla je uslov na odlazak na republičko takmičenje koje će biti održano u Brzeću u drugoj polovini tekućeg meseca. Naša ekipa je pre toga osvojila prvo mesto na školskom prvenstvu u Nišu i sa ukupnom gol razlikom +39 (47 datih i 8 primljenih golova), zasluženo izborila učešće na republičkom takmičenju!!
SVAKA ČAST momci i puno sreće u daljem takmičenju!!!


„Мислиша“ успешно реализован

У нашој школи је 12. марта ове године, као и претходних година реализовано математичко такмичење „Мислиша 2015“ у организацији Математичког друштва „АРХИМЕДЕС“, наравно, уз велико залагање и наших професора, пре свега „нашег“ координатора Марије Митић али и осталих чланова  Актива  математике. Подршка  руководства  школе била је непроцењива. Талентованих математичара у нашој школи је  много али се такмичило њих 80  (из I разреда 26, из II разреда 22, из III разреда 25 и из IV  разреда 7 ученика).У категорији средњих школа такмичиле су се  103 школе.. Тачније-учествовало је 4228 средњошколаца.

Ученик одељења II/4 - Шутановац Михајло је добио Похвалу за 83 освојена поена.

Opširnije...

Državno prvenstvo istraživačkih radova učenika srednjih škola

Na takmičenju Državno prvenstvo istraživačkih radova učenika srednjih škola koje je održano 28.03.2015. na fakultetu FEFA u Beogradu, učestvovao je učenik Krstić Jovan (III5) sa naučnim radom "Android Glasovna Kontrola kućne automatizacije pomoću Rospberry Pi", i osvojio drugu nagradu u konačnom plasmanu iz oblasti Informatika.

Rezultate takmičenja, apstrakt rada kao i slike sa takmičenja možete preuzeti iz priloga.

Opširnije...

Novi veliki uspeh naših recitatora

Na ​Gradskoj  smotri  recitatora  koja se održava  svake godine,  naši recitatori su​ postigli odličan uspeh. Učenica Jovana Veličković osvojila je prvo mesto i plasirala se za dalje takmičenje, a učenik Miloš Mitrović je osvojio treće mesto. Ovo je izuzetan uspeh naših učenika koji su rame uz rame sa gimnazijalcima dostojanstveno i veoma uspešno branili našu školu. Sve čestitke mladim recitatorima.

Festival Nauk Nije Bauk

У ЕТШ "Никола Тесла" у петак и суботу 03. и 04. априла 2015. биће вам омогућено да "баците поглед" у васиону!
Планетаријумске пројекције: ротација небеске сфере, сазвежђа на небу, кретање комета, планета и њихових сателита.

Оставите соларијум, посетите наш планетаријум! Видећете ротацију небеске сфере, обећавамо неће бити жуте штампе нити било какве афере. Осетићете кретање комета, планета, нико неће смети да вам смета, а биће са вама и много сателита, за случај ако вам се на звезданом небу скита! Сазвежђа на небу чувамо за крај, када и космосу кажемо бај-бај!
Време пројекција 11:00 ч, 12:00 ч, 13:00 ч, 15:00 ч, 16:00 ч

Sedma IEEESTEC konferencija studentskih projekta

Sedma IEEESTEC konferencija studentskih projekta održana je na Elektronskom fakultetu u Nišu 27-og novembra. Na konferenciji je bilo predstavljeno 50 radova, od koji su tri rada bila đaka naše škole i to:

1. WEB kontrola osvetljenja u pametnoj kući, autori: Jovan Krstić učenik trećeg razreda smer tehničar mehatronike, mentor Danijela Stajić

2. Pametna ruka (Smart hand),  autori: Jovan Krstić, Lazar Petrović, Mladen Mihajlović, Maksim Dimitrijević, Radomirović Mirko, učenici trećeg razreda smer tehničar mehatronike, mentori: Radmila Mitić, Saša Krstić

3. Energija vetra kao pokretač LED displeja autor, autor: Lazar Stanković mentori: Violeta Dimić, Radmila Mitić

Učenici su na ovom takmičenju u rangu studenata ostvarili izuzetan uspeh. Učenik Jovan Krstić osvojio je treće mesto. Rad Pametna ruka ( Smart hand) je proglašena od strane svih autora na konferenciji najboljim radom.

Ovim su učenici naše škole pokazali da mogu da se takmiče i u rangu studenata i da su u tome veoma uspešni.

Čestitamo im i želimo puno uspeha u daljem radu!!!

Stefan Jović posetio svoju školu

Prvi Nišlija koji je zaigrao za reprezentaciju Srbije u košarci je Stefan Jović, bivši učenik ETŠ "Nikola Tesla". Svoju školu nije zaboravio što je i potvrdio svojim dolaskom u rodni grad. Sa sobom je poneo i srebrnu medalju sa nedavno održanog Svetskog prvenstva u košarci u Španiji.

Profesori i učenici su sa oduševljenjem dočekali našeg reprezentativca koji ima samo reči pohvale za ovu školu.Odigrao je utakmicu sa razrednim starešinom Zoranom Milosavljevićem jer je kako on kaže, jedva čekao da poraste. Ovom prilikom ispričao nam je anegdotu da je na časovima uvek pričao o košarci, a da mu je profesor Zoran rekao da će sa njim odigrati utakmicu kada poraste i kada nauči da igra jer je još uvek mali. I danas je tako bilo. Na oduševljenje svih, naš bivši učenik koji je završio smer Elektrotehničar računara, i profesor, stali su rame uz rame, i odigrali su revanš utakmicu.

Opširnije...

2. Olimpijada tehničkog stvaralaštva mladih Jugoistočne Evrope

2. Olimpijada tehničkog stvaralaštva mladih Jugoistočne Evrope održana je u Zrenjaninu 27-28.08 2014 godine. Organizator olimpijade je Asocijacija tehnike, informatike i obrazovanja Jugoistočne Evrope, uz podršku Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" i Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Iz naše škole učestvovala su dva učenika:

1. Krstić Jovan (odeljenje III5), u takmičarskom delu-naziv rada Web Home Controler
2. Stanković Lazar (odeljenje II5) u revijalnom delu-naziv rada Vetrogenetator male snage.

Opširnije...

Strana 6 od 8