Aktuelnosti

„Šta proširena Evropska Unija znači za vas?“

Predsednik Evropske Komisije, g. Žoze Manuel Barozo, uputio je poziv državljanima Republike Srbije, da uzmu učešća u literarnom konkursu Evropske Komisije pod nazivom „Šta proširena Evropska Unija znači za vas?“.
Pravo učešća na konkursu imaju državljani članica Evropske Unije, kao i država kandidata i potencijalnih kandidata iz Jugoistočne Evrope.
Radovi treba da imaju do 700 reči, a potrebno je baviti se pitanjem šta današnja Evropska Unija sa 28 članica može da nauči iz prošlosti, što bi mogla da iskoristi za poboljšanje njene budućnosti, kao i šta samim autorima radova znači proširena Evropska Unija.
Učesnici mogu imati između 15 i 25 godina, a prijave sa radovima mogu podneti na nekom od zvaničnih jezika Evropske Unije elektronskim putem, poslati poštom:
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Media consult International Holding AG, ATT
Rachel Harding
Wassergasse 3
10197 Berlin
Germany
http://www.facebook.com/EUenlargement.
Rok za prijavu je 11. maj 2014. godine.

Čas popularizacije tehničkih nauka

U proteklih par nedelja naša škola je sprovela akciju posete osnovnim školama u gradu u kojima je održan "Čas popularizacije tehničkih nauka". Utisci i impresije prisutnih osnovaca su bile izuzetno pozitivne.

Partnerstvo između švedske opštine Vaxjo i srpskih opština Kula, Varvarin i Niš

Opština Varvarin, Niš i Kula su odabrane da čine klaster na temu energetike i kao partner im je dodeljena opština Vaxjo. Stečena iskustva tokom realizacije partnerskih projekata treba da dovedu do primera dobre prakse drugim srpskim opštinama s` tim što će se koristiti od strane SKGO u njihovom dijalogu sa Vladom Republike Srbije. U okviru aktivnosti projekta su posetili našu školu u utorak 25.02.2014, kako bi kroz razmenu znanja i dobre prakse izradili uputstava, procedure, analize koje bi se primenile ubuduće u radu srpskih opština.

Opširnije...

Treće mesto na Infomaniji

Na takmičenju iz informatike u organizaciji Elektronskog fakulteta u Nišu pod nazivom Infomanija, održanom 30.11.2013. na kom je učestvovalo 220 srednjoškolaca iz celog regiona, naš učenik Miloš Petković osvojio je treće mesto i vrednu nagradu Tablet PC. Njegov uspeh je utoliko i veći jer su na takmičenju učestvovali i takmičari iz okolnih gradova, od Vranja do Zaječara. Ekipa naše škole bila je jedna od najbrojnijih na Infomaniji.

Teslaši pokupili nekoliko nagrada na 6-toj IEEESTE konferenciji

Na Elektronskom fakultetu  u Nišu 28. Novembra 2013. godine odražana je 6-ta IEEESTE konferencija na kojoj su đaci naše škole postigli izuzetan uspeh. Rad Izrada Van De Grafov-og generatora u laboratorijskim uslovima, čiji su autori L. Petrović, J. Krstić, M. Mihajlović, M. Dimitrijević, R.Mitić, V. Dimić osvojio je prvo mesto kao najbolji rad izglasan od strane svih autora na konferenciji, treće mesto na on-line glasanju za najbolji rad  i treće mesto za najbolju praktičnu realizaciju rada. U izradi generatora učestvovali su učenici prvog i drugog razreda oglednih odeljenja: Tehničar za mehatroniku i Elektrotehničar informacionih tehnologija.

Rad GSM kontrola rada termoregulatora, autora  Jovana Krstića, učenika odeljenja II-5, takođe je bio nagrađen,  njegov rad je na on-line glasanju za najbolji rad zauzeo drugo mesto.

Fotografije izrade Van De Grafov-og generatora možete pogledati u našoj galeriji slika.

Ponosni smo na naše đake!

Teslaši veoma uspešni u debatovanju i besedništvu

U  POČETKU  BEŠE  REČ

Učenici ETŠ „Nikola Tesla“ ovog oktobra su još jednom pokazali svoju svestranost u interesovanjima i sposobnost u ispoljavanju svojih talenata. Projekat „EUglas“, čiji je nosilac organizacija Protecta, bio je otvoren poziv svim niškim srednjoškolcima da se oprobaju u dvema veštinama: debatovanju i besedništvu. „Teslaši“ su bili jednako uspešni u obema! Motivacija je donela rezultate: u debatovanju su nezvanično proglašeni najboljom ekipom, a u besedništvu su, od predviđenih pet, osvojili dva pobednička mesta (drugo i peto)!

Bravo, „Teslaši“ !

Opširnije...

Tesla prva na republičkom takmičenju

Nikola Nešić učenik odeljenja T42, osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju iz Multimedije!!! Uspeh našeg maturanta je u toliko veći znajući da mi u školi još uvek nemamo obrazovni profil Multimediju. Republičko takmičenje je bilo održano 18.05. u Beogradu. Sve čestitke Nikoli i njegovom mentoru prof. Nataši Popović.

Reportažu RTS-a o takmičenju iz multimedije možete pogledati ovde.

Odbranjeno zlato u odbojci

Proteklog vikenda, ekipa ETŠ"Nikola Tesla" je osvojila zlatnu medalju u odbojci na sportskim igrama radnika u prosveti (15.-17.03.2013.).

Za našu ekipu su nastupali: Nataša Trifunović, Zoran Milosavljević, Nevena Igić, Saša Živković, Slavica Pejić, Saša Marjanović, Nađa Popadić, Aleksandar Mladenović

Strana 6 od 7