Aktuelnosti

Teslaši veoma uspešni u debatovanju i besedništvu

U  POČETKU  BEŠE  REČ

Učenici ETŠ „Nikola Tesla“ ovog oktobra su još jednom pokazali svoju svestranost u interesovanjima i sposobnost u ispoljavanju svojih talenata. Projekat „EUglas“, čiji je nosilac organizacija Protecta, bio je otvoren poziv svim niškim srednjoškolcima da se oprobaju u dvema veštinama: debatovanju i besedništvu. „Teslaši“ su bili jednako uspešni u obema! Motivacija je donela rezultate: u debatovanju su nezvanično proglašeni najboljom ekipom, a u besedništvu su, od predviđenih pet, osvojili dva pobednička mesta (drugo i peto)!

Bravo, „Teslaši“ !

Opširnije...

Tesla prva na republičkom takmičenju

Nikola Nešić učenik odeljenja T42, osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju iz Multimedije!!! Uspeh našeg maturanta je u toliko veći znajući da mi u školi još uvek nemamo obrazovni profil Multimediju. Republičko takmičenje je bilo održano 18.05. u Beogradu. Sve čestitke Nikoli i njegovom mentoru prof. Nataši Popović.

Reportažu RTS-a o takmičenju iz multimedije možete pogledati ovde.

Odbranjeno zlato u odbojci

Proteklog vikenda, ekipa ETŠ"Nikola Tesla" je osvojila zlatnu medalju u odbojci na sportskim igrama radnika u prosveti (15.-17.03.2013.).

Za našu ekipu su nastupali: Nataša Trifunović, Zoran Milosavljević, Nevena Igić, Saša Živković, Slavica Pejić, Saša Marjanović, Nađa Popadić, Aleksandar Mladenović

Radionica za servisiranje auto klima

U petak 23.03.2011. god. u okviru laboratorije za rashladne i termičke uređaje otvorena je nova radionica za servisiranje auto klima. Na ovaj način je učenicima omogućeno da uz nadzor visoko stručnih nastavnika steknu praktična znanja u oblasti auto rashladne tehnike koja su danas veoma tražena u svetu.

Otvoren novi učenički klub

Otvoren je novi učenički klub, prostorija gde učenici mogu provoditi vreme kada imaju slobodne aktivnosti ili čekaju prevoz. Učenički klub, inače novost u pedagoškom standardu, opremljen je prlagođenim nameštajem, LCD televizorom sa IP prijemom kanala i video nadzorom. Učenici će moći da u tom prostoru pripremaju eseje, projekte i referate, pišu domaće zadatke, pomažu u učenju jedni drugima, igraju društvene igre i organizovano provode slobodno vreme. Radno vreme kluba je od 7:30 do 17:30.

Strana 9 od 9