Konkursi

Izbor učenika generacije za 2015/2016. godinu

Na osnovu Pravilnika o izboru učenika generacije, u skladu sa odlukom Nastavničkog veća o raspisivanju Oglasa za izbor učenika generacije ETŠ „Nikola Tesla“ u Nišu, na sedmoj sednici Nastavničkog veća od 19.04.2016. godine, raspisuje se:

OGLAS

za izbor učenika generacije ETŠ “ Nikola Tesla “ Niš za školsku 2015/2016. godinu:

Oglas u PDF formatu možete preuzeti OVDE.

Izbor učenika generacije za 2014/2015. godinu

Na osnovu Pravilnika o izboru učenika generacije, u skladu sa odlukom Nastavničkog veća o raspisivanju Oglasa za izbor učenika generacije ETŠ „ Nikola Tesla “ u Nišu, od 15.05.2015. godine, raspisuje se: OGLAS za izbor učenika generacije ETŠ “ Nikola Tesla “ Niš za školsku 2014/2015. godinu. Oglas, pravilnik i obrazac za prijavu možete preuzeti sa sledećih linkova:

Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na takmičenjima tokom 2014. godine

 

Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente Republike Srbije saopštava da je danas, 10. marta 2015. godine, raspisan Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2014. godine.

Konkurs će trajati do 17. aprila 2015. godine, a priliku da dobiju nagradu Fonda imaće svi učenici srednjih škola koji su u toku kalendarske 2014. godine osvojili jednu od prve tri nagrade/mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima koja se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. i 2014/2015. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Standardima za rangiranje takmičenja u zemlji i inostranstvu u oblasti muzičke i baletske umetnosti i Kriterijumima za nagrađivanje učenika srednjih škola u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje je usvojio Fond.

Ovogodišnji konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola objavljen je u dnevnom listu „Politika“ kao i na internet stranici Ministarstva omladine i sporta – Fonda za mlade talente www.mos.gov.rs/dositeja.

Tekst konkursa, obavezan obrazac za prijavu na konkurs, Kriterijume za nagrađivanje učenika srednjih škola u oblasti fizičkog vaspitanja, Standarde za rangiranje takmičenja u zemlji i inostranstvu u oblasti muzičke i baletske umetnosti i Kalendar takmičenja i smotri učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. i 2014/2015. godinu Ministarstva prosvete i nauke možete preuzeti OVDE.

Za više informacija: http://www.mos.gov.rs/konkursi-kategorija/konkurs-za-dodelu-nagrada-ucenicima-srednjih-skola-za-postignute-uspehe-na-takmicenjima-tokom-2014-godine/

Konkurs za najbolji rad iz Optike za učenike srednjih škola

Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, u okviru obeležavanja Međunarodne godine svetlosti, raspisuje konkurs za najbolji rad iz Optike za učenike srednjih škola. Organizator poziva sve zainteresovane učenike da, uz mentorstvo svojih nastavnika, osmisle eksperimentalni rad iz ove oblasti fizike.

Smotra učeničkih radova biće održana 9. maja 2015. na PMF-u u Nišu, a autori najboljih radova biće nagrađeni vrednim nagradama.

Prijave na konkurs se mogu poslati do 17. aprila 2015.

POPULAR SCIENCE - Nagrade za promotere nauke

Mesečni magazin Popular Science Srbija pokrenuo je nagradni konkurs za studente i srednjoškolce koji žele da postanu promoteri nauke.

Učesnici na konkursku treba da kroz kratak tekst (do 2000 reči), video (do 10 minuta), ili fotografiju, predstave neki naučni fenomen.

Najbolji radovi će biti nagrađeni u kategorijama „srednjoškolci“ i „studenti“ i objavljeni kako u štampanom, tako i u elektronskom izdanju časopisa.

Konkurs je otvoren do 10. decembra 2013. godine, a pobednici će biti predstavljeni u novogodišnjem broju Popular Science Srbija.

Uz takmičarski rad treba dostaviti i kupon iz ovog ili nekog narednog broja Popular Science Srbija.

Žiri će činiti: dr Milan Ćirković (Astronomska opservatorija Beograd), Rajko Adamović (Popular Science Srbija), Slobodan Bubnjević (Centar za promociju nauke) i Nikola Božić (Istraživačka stanica Petnica).

Nagrade za studente: najbolji video - laptop; najbolja fotografija - fotoaparat; najbolji tekst - swatch sat.
Nagrade za srednjoškolce: najbolji video - tablet; najboja fotografija - fotoaparat; najbolji tekst - švajcarski nož i kompas.

Više informacija o konkursu možete dobiti preko e-mail adrese  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Strana 1 od 3