Konkursi

Život bez granica

Život bez granica“ je nacionalni projekat studentske organizacije AIESEC Srbija koji se ove godine organizuje po drugi put. Projekat, koji se bavi tolerancijom i aktivizmom mladih, biće realizovan od strane osam lokalnih kancelarija AIESEC-a i to u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Valjevu, u periodu od početka jula do sredine avgusta. Namenjen je srednjoškolcima koji će u dva kruga slušati edukacije o toleranciji i aktivizmu, a nakon toga će zajedno sa internacionalnim studentima i članovima AIESEC-a, organizovati aktivnosti na pomenute teme.

Projekat će se realizovati iz dva dela. Prvi deo projekta obuhvatiće 400 delegata iz cele Srbije koji će prisustvovti edukacijama na temu tolerancije i međuljudskih odnosa, koje će držati strain studenti. Svaki od stranih studenta vodiće tim delegata iz Srbije i zajedno sa njima osmišljavati akcije na temu tolerancije, koje će zatim sprovesti u svom okruženju.

Drugi deo projekta obuhvatiće novih 400 delegata koji će se baviti temama društvenog okruženja i aktivizma mladih. Oni će imati priliku da rade u internacionalnom okruženju i suoče se sa različitim perspektivama. Nakon edukacija o aktivnom učešću u promenama koje žele da vide u društvu, delegati će biti raspoređeni u timove i kao i prva grupa, radiće na osmišljavanju i realizaciji akcija na pomenute teme.

Više informacija možete saznati preko facebook grupe www.facebook.com/groups/zivotbezgranica/

A za učešće na projektu možete se prijaviti na www.podio.com/webforms/4264535/333732

Konkurs posvećen radu i delu Nikole Tesle

Sаvez inženjerа i tehničаrа Srbije obeležаvа 145. godinа svog postojаnjа i uspešnog rаdа i želi dа nа prigodnoj svečаnoj sedici kojа će biti održаnа u poslednjoj dekаdi junа 2013. godine, posebno obeleži 70. godinа od smrti i 157. godinа od rođenjа nаšeg i svetskog pronаlаzаčа i nаučnikа i nаšeg Prvog počаsnog člаnа Nikole Tesle. U okviru obležаvаnjа nаvedenih godišnjicа objаvljujemo Konkrus po pozivu za pismeni rаd posvećen životu, rаdu i delu Nikole Tesle. Zа sve dodаtne informаcije možete se obrаtiti telefonom 011/ 32 30 067 i 011/32 37 363 ili putem mejlа Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Akcija PRIPADAM

P R I P A D A Mlogo (1)

Pravo da budem ono  što jesam i da se time ponosim!

Radost druženja bez obzira na razlike!

Iskrenost osećanja!

Prihvatanje bez procenjivanja i osuđivanja!

Avantura otkrivanja lepote u drugim i drugačijim ljudima!

Deljenje sa drugima!

Alternativa koja svima donosi zadovoljstvo!

Moj izbor!


CIP – Centar za interaktivnu pedagogiju u okviru Kampanje “Promena počinje u meni” poziva zainteresovane, male i velike: decu, roditelje, vaspitače/ice, učitelje/ice, aktiviste/aktivistkinje, kao i nevladine organizacije i vaspitno-obrazovne ustanove da učestvuju u akciji PRIPADAM.

Cilj nam je da pokažemo da se može kad se hoće, tj. da oko nas postoje mesta na kojima se svako dete oseća dobrodošlo, voljeno i prihvaćeno bez obzira na poreklo, društveni status, sposobnosti koje ima, jezik i boju kože ili zdravstveno stanje; da su te tačke sreće svuda oko nas: u vrtićima, školama, prodavnicama, parku, na ulici i igralištu. I da su mnogo važne, jer kao što je napisao naš  poznati  književnik  Meša Selimović  “Bez te tačke, za koju si vezan, ne bi volio ni drugi svijet, ne bi imao kud da odeš, jer ne bi bio nigdje.”

Zato Vas pozivamo da sa fotoaparatom ili telefonom krenete u otkrivanje tih tačaka, da ih fotografišete i pošaljete na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , sa naznakom „Za akciju PRIPADAM“. Pokažite slikom kako inkluzija, uvažavanje različitosti i jednaka prava za svako dete izgledaju u svakodnevnim aktivnostima, kako ih sprovode deca, odrasli,  ustanove, profesionalaci i celokupna zajednica.

Uz fotografiju priložite i kratak opis situacije sa fotografije, osnovne kontakt podatke autora (ime, prezime, ustanova, vrtićka grupa, razred, e-mail, telefon), kao i odobrenje da se fotografija po potrebi koristi u budućnosti.

Svako ko pošalje fotografiju sa adekvatnim sadržajem postaće deo naše male internet zajednice koja će se angažovati na zagovaranju stvaranja inkluzivnog i fer okruženja za svu našu decu.

Akcija traje od 20. februara (Svetski dan socijalne pravde) do 07. marta 2013. godine.  Poslate fotografije će biti objavljene na sajtu i Facebook profilu CIP Centra.

Molimo Vas da fotografije pošaljete u elektronskoj formi (JPG, GIF, BMP, PNG i dr).

Ovom prilikom Vas pozivamo i da posetite sajt www.dobreprice.com, sa napomenom "Pričajmo dobre priče". Podelite sa nama Vašu dobru priču, bilo da ste je zamislili ili doživeli.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 011 3223-909 ili nam pisati na e-mail.

Literarni i likovni konkurs za decu Republike Srbije

 

Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke "Stevan Sremac" iz Niša organizuje literarni i likovni konkurs za decu Republike Srbije, uzrasta od 6 do 15 godina, sa temom "U SLAVU CARA KONSTANTINA", povodom Svetskog dana knjige za decu, 2. aprila. Ukoliko ste zainteresovani, pročitajte uslove konkursa.

Strana 3 od 3