Новости

Ово су најновије вести из наше школе

Образовање

Трогодишњи и четворогодишњи образовни профили мери сваког ученика.

Термини полагања испита и информације за оне који ванредно завршавају школу.

Профили по дуалном образовању омогућују стицање искуства током школовања.

За оне који су пропустили да редовно или ванредно заврше школски програм.

  • bratislav-milovanovic

    Ова средњoшколска институција је била и остала лидер образовања младих  у електротехничкој струци са квалитетним професорима и правим дуалним образовањем (практична настава у радионицама и лабораторијама школе и, такође, у лабораторијама и погонима Електронске индустрије Ниш). Одскочна даска за даље образовање и успешне каријере у свим областима електротехнике.

    Проф. др Братислав Миловановић
    редовни професор на Електронском факултету у Нишу
  • Prof. dr Predrag Petković

    Другарство је најдрагоценија вредност коју нам је „Тесла“ дала. На другом месту су животне поуке: ослањај се на пријатеље и помажи пријатељима. У стручном делу „Тела“ ме је научила како да приступам решавању проблема, како да раздвојим битно од небитног и како да учим и научим. У мом случају ово није фраза, већ пуна истина. Од врло доброг основца, постао сам одличан средњошколац о чијем су успеху писале и „Народне новине“. Опште, широко, образовање не стиче се кроз школу и зато што се учи за оцену, већ из жеље да се ново сазна. То не „даје“ школа, то се „граби“ из знатижеље, читањем, слушањем, гледањем – учењем.

    Проф. др Предраг Петковић
    Професор у пензији
  • ЕТШ “Никола Тесла“ ми је пружила довољно основног знања за даље школовање. Практично знање које сам стекао помогло ми је да се лакше уклопим на пословима из области енергетике, а мојим колегама да се запосле у великим компанијама, малим приватним фирмама или да покрену сопствени посао.

    Небојша Јоцић
    Електромрежа Србије

Донеси исправну одлуку,

Упиши ТЕСЛУ!

Од електроинсталатерских радова, преко инсталације рачунарских мрежа, па све до израде софтвера, у нашој школи добићеш прилику да стекнеш знање и искуство који ће ти помоћи не само да лакше нађеш посао – већ и да у њему уживаш.

О ШКОЛИ

Наша школа једна је од водећих средњих стручних школа у области електроинжењерства у Србији. Примењујемо савремене технике наставе и софтвере, у складу с индустријским стандардима. Поред богате сарадње са домаћим и страним компанијама, обезбеђујемо и тренинг-центар за раднике Johnson Electric-а.

Основана

1939.

Број ученика

950

Образовних профила

7